Op de basisschool sprak ik bovengemiddeld goed Engels. Daarom dacht men dat ik een talenknobbel had. In de praktijk kwam het gewoon doordat ik veel TV keek. Domweg dingen uit mijn hoofd leren (zoals een vreemde taal) was namelijk iets waar ik een behoorlijke hekel aan had.

Desalniettemin stuurde ze me naar het Gymnasium. Ik moest daar verplicht 6 talen leren en viel dus vrij snel door de mand. Terug dus naar het Atheneum (4 talen) en uiteindelijk de HAVO (Nederlands en Engels, yes!)

Hoewel exacte vakken me wel goed lagen, had dat hele avontuur stiekem een deuk in mijn intellectuele ego achtergelaten. Ik was dus erg blij toen ik in 2004 al op 21 jarige leeftijd succesvol afstudeerde aan de HTS. Ik kan me namelijk nog herinneren dat ze op de middelbare school doodleuk gezegd hadden dat me dat nooit zou lukken.

Technologie vond (en vind) ik razend interessant. Ondanks dat, kwam ik er vrij snel achter dat werken in de techniek niet aan mij besteed was. Of beter gezegd: ik zag op mijn 21e werken in het algemeen eigenlijk niet zo zitten.

Toen ik via een subsidie vervolgens het aanbod kreeg om mijn lesbevoegdheid in elektrotechniek (mijn vak op de HTS) te halen, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Nieuwe dingen uitzoeken, verbanden leggen en deze vervolgens presenteren en overbrengen aan een groep was altijd al mijn ding. Klinkt als een leraar, toch? Dat aanbod greep ik dus met beide handen aan.

Vervolgens heb ik ruim 10 jaar voor de klas gestaan en heb ik in zo’n beetje alle vakken les gegeven. De talen uitgezonderd uiteraard 😉

Parallel daaraan ben ik mezelf gaan verdiepen in voeding en training – hoofdzakelijk met de intentie om mezelf te helpen. Slank was ik op z’n zachtst gezegd namelijk nooit geweest.

Beide onderwerpen bleken me echter zo te boeien dat ik er steeds meer over wilde leren, zelfs toen de problemen met mijn gewicht al grotendeels verholpen waren.

Het viel me namelijk op dat training en voeding om af te slanken in de basis heel simpel zijn. Het was de gedragscomponent die voor het grootste deel bepalend bleek of iemand succesvol was in het behalen van zijn/haar doelen.

Zo dook ik steeds dieper in “the rabit hole” en leerde ik over de psychologie van gedragsverandering, beïnvloeding en besluitvorming. Ik volgde een opleiding tot vitaliteitscoach en ik heb de hele wereld over gereisd om te leren van de besten op het gebied van voeding, training en gedragsvorming.

In die tijd verslond ik zo’n 2 tot 3 boeken per week, over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik merkte hierdoor dat theorieën, methodes en principes uit hele verschillende vakgebieden vaak op nieuwe, inventieve manieren met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Het leggen van die verbanden en dit vertalen naar concrete handvatten voor “niet ingewijden” bleek mijn kracht.

Ondertussen was ik part-time een fitnesscentrum gestart met 2 compagnons.

Ondernemen voor dummies.

Ik kwam er toen achter dat leiderschap, sales en marketing eveneens razend interessante onderwerpen zijn en dat ook daaruit weer principes toegepast konden worden in andere domeinen.

Wat ooit startte als een hobby, begon steeds meer op een beroep te lijken.

En dat is het inmiddels.

Als mede-eigenaar en vitaliteitscoach bij PhysiQ Fitness in Roosendaal heb ik de eer om een enthousiaste club mensen te mogen helpen op de weg naar het behalen van hun fysieke en gezondheidsdoelstellingen.

Daarnaast ben ik werkzaam als docent bij Chivo instituut voor vitaliteit en leefstijl  en geef ik lezingen, trainingen en workshops door het hele land over de thema’s:

  • Vitaliteit en stress
  • Betere beslissingen nemen
  • Persoonlijk verandermanagement

In al het werk dat ik doe kan ik de nieuwe dingen die ik leer toepassen en verfijnen – iets waar ik dankbaar gebruik van maak.

Het heeft me doen groeien als mens en coach, maar ook als docent en ondernemer.

MOEITE MET HET BEHALEN OF VOLHOUDEN VAN JE DOELEN?

Download dan snel deze GRATIS Goalsetting E-training en kickstart jouw route naar meer succes en minder stress.

DOWNLOAD