Selecteer een pagina

INSPIREREN, MOTIVEREN, ACTIVEREN!

Er is niets inspirerender dan een goed verhaal over een op het oog onmogelijke (sportieve of zakelijke) prestatie. Duizenden kilometers alleen door de vrieskou, alles gewonnen hebben wat er te winnen valt, of oprichter van een bedrijf dat de wereld voorgoed veranderd heeft.

Op de juiste manier verteld, houdt het toehoorders ademloos geboeid tot de laatste seconde.

Distilleer er vervolgens een aantal mooie levenslessen uit en je hebt gegarandeerd een lezing met impact.

De toehoorders lopen de zaal uit vol met energie en nieuwe ideeën. De meesten pakken uit automatisme hun telefoon om snel even de e-mail te checken en dat is het begin van het einde.  De realiteit zet weer in en blust direct de passie. Wat is er de volgende dag, week of maand nog over van de boodschap? Heeft het verhaal een echte verandering teweeg gebracht, of is het langzaam aan weg ge-ebt?

Inspiratie is belangrijk. Het draagt bij aan motivatie. Het is letterlijk de vonk die iets in beweging zet.

Maar wat is de eerstvolgende handeling die er ondernomen moet worden om er voor te zorgen dat die vonk een vlam wordt? En hoe maak je daar vervolgens een een kampvuur van?

Zonder duidelijke activatie blijft er van inspiratie en motivatie dus eigenlijk niet zoveel over.

Mijn lezingen en workshops kenmerken zich door activatie: Iets nieuws leren, er het nut van inzien en meteen de skills hebben om er mee aan de slag te gaan. Met herkenbare verhalen en voorbeelden inspireer en motiveer ik de deelnemers om de zaken voortaan anders te gaan doen. Vervolgens vertaal ik dit naar concrete vaardigheden en actieplannen die direct toepasbaar zijn.

Share This