De wereld verandert (snel)

Ben jij er op voorbereid?

Ten tijde van dit schrijven, staat de zomervakantie voor de deur.

Als je van lezen houd, dan raad ik je absoluut het boek Sapiens (en de opvolger Homo Deus) van Yuval Noah Harari aan.

Dit korte artikel is een filosofisch vraagstuk, bedoeld om je aan het denken te zetten over de manier waarop je in het leven staat.

 

 

Het is een vraag die me, in eerste instantie onbewust al een tijdje bezig houdt. Het lezen van een passage over de wetenschappelijke revolutie uit het boek Sapiens heeft hem echter een stuk concreter gemaakt.

Stel dat je 34 jaar oud bent in het jaar 1000 Na Christus. Op een willekeurige avond ga je naar bed, om vervolgens een kleine 500 jaar later wakker te worden op een schip genaamd Santa Maria.

Het schip staat op het punt om na een lange reis terug de haven van Spanje binnen te varen, onder leiding van Christoffel Columbus. Jullie hebben zojuist “De nieuwe wereld ontdekt.”

Hoewel je ongetwijfeld een moment nodig hebt om je aan te passen – je hebt immers een sprong in de tijd van 500 jaar gemaakt – is de kans groot dat de omgeving en de maatschappij sterk lijkt op wat je gewend was.

[Tot zo ver Sapiens – vanaf hier neemt mijn ratelende geest het over…]

Stel dat je nu weer gaat slapen en vervolgens nog een sprong van zo’n 500 jaar maakt. Ergens halverwege 1960 wordt je wakker gemaakt om samen “voor de tv” te komen kijken naar Neil Armstrong die “een voet op de maan” zet.

In tegenstelling tot je eerste tijdreis van 500 jaar, zul je hier wel wat langer dan “een moment” voor nodig hebben om jezelf aan te passen.

Maar we gaan door.

Je gaat weer slapen, dit keer om “slechts” 50 jaar later – zo’n beetje in de huidige tijdsgeest –  wakker te worden. Wederom een compleet andere wereld.

De snelheid waarmee onze omgeving verandert neemt enorm toe.

Is het mogelijk dat jij over 50 jaar naar bed gaat, om de volgende ochtend in een “compleet andere wereld” wakker te worden?

Ik weet het niet?

Maar als het zo zou zijn, kun jij de snelheid waarin die wereld verandert dan aan?

Wat zou jij doen (of doe je misschien al?) om daar op voorbereid te zijn?

WIL JIJ MEER UIT JE LEVEN HALEN?DOWNLOAD EEN GRATIS HOOFDSTUK VAN MIJN BOEK.

Download dan snel het GRATIS hoofdstuk van mijn boek waarin je de DROOM-methode leert!

DOWNLOAD