Welk genie schuilt er in jou?

En waarom komt het er niet uit?

De film Bohemian Rhapsody vertelt het verhaal van de band Queen vanaf hun ontstaan tot hun legendarische optreden bij Live Aid in 1985. We volgen een flamboyante Freddie Mercury die een onbekend studentenbandje weet te inspireren uit te groeien tot een van de grootste rockbands aller tijden.

Als je de film nog niet gezien hebt, kan ik je hem van harte aanbevelen!

Wat mij persoonlijk enorm raakte is de gedrevenheid en visie van frontman Freddie. Hij is zich bewust van zijn persoonlijke talent en ziet de sterke eigenschappen van zijn mede bandleden. Hij wijkt voor niets om dit tot uiting te laten komen.

In de film zie je op een gegeven moment de opnames van het bekende nummer waar de titel naar vernoemd is. De genialiteit en gedrevenheid van deze 4 onbegrepen jongens wordt hier prachtig in beeld gebracht.

Zoals helaas wel vaker het geval is bij grote sterren, zien we Freddie parallel aan het succes van de band een constante strijd met zijn schaduwzijde voeren: Een behoefte aan erkenning welke gepaard gaat met een enorm gevoel van eenzaamheid. Dit leidt uiteindelijk tot een vroegtijdig overlijden van deze bijzondere muzikant. 

Ik ben er van overtuigd dat ieder mens de potentie heeft om geniaal te zijn. Muziek, kunst, dans, sport, wetenschap, noem maar op. Als coach heb ik het voorrecht om aan de zijlijn te staan wanneer mijn clienten hun genialiteit op de wereld loslaten. 

Maar als er een genie in ieder mens schuilt, wat beperkt ons dan om dit tot uiting te laten komen? 

In mijn ervaring is dat een chronische staat van negatieve emoties waar veel mensen in verkeren. Negatieve emoties die direct veroorzaakt worden door onze gedachten, maar die we onschuldig verwijten aan onze omstandigheden (dit is de reden waarom ik het SHIFT programma gemaakt heb).

Wanneer je beseft dat je ervaring slechts een representatie van de werkelijkheid is, in elkaar geknutseld door je gedachten en je bewustzijn, dan besef je dat je jezelf niet druk hoeft te maken over je negatieve gevoelens. De aard van gedachten is immers dat ze net zo snel weer verdwijnen als dat ze in je opkomen en daarmee geldt hetzelfde voor de gevoelens die eruit voortkomen.

Angst, verdriet of stress hebben niets met jou als persoon te maken. Laat ze je daarom alsjeblieft niet beperken om jouw unieke genialiteit en creativiteit tot expressie te laten komen.

Liefdevolle groet,

Leroy

Vrijdag 30 augustus 2019 | Masterclass Geïnspireerd Leiderschap

Wanneer je leidt (en leeft) vanuit inspiratie heb je visie: je weet wie je bent en waar je voor staat. Je hebt altijd overzicht, altijd tijd en nooit haast. Je ziet de zaken ‘zoals ze zijn,’ zonder ze in te kleuren. Dit maakt je effectief, optimistisch en vol energie. Hard werken is er nog steeds bij, maar alles in je leven verloopt soepeler en aangenamer.e grootste obstakel naar een leven vol vreugde en vervulling.

Beluister GRATIS een hoofdstuk uit mijn boek.

 

In dit hoofdstuk leer je de DROOM-methode. Een methode waarmee je in slechts 10 minuten per dag een leven vol succes en voldoening creëert. 

Vul je gegevens in en ontvang binnen 10 minuten de link naar het audiobestand EN een samenvatting van 1 pagina.