Van niets naar iets.

‘Dertig spaken verenigen zich in de naaf,
Maar het wiel is alleen te gebruiken door het lege gat in de naaf.

Klei wordt tot vaten gevormd,
Maar de bruikbaarheid wordt bepaald door de lege holte.

Bij het bouwen van een huis worden in de muren deuren en ramen uitgespaard,
Maar van de lege ruimte hangt de bruikbaarheid van het huis af.

Daarom moeten we, net zoals we profiteren van wat is,
het nut erkennen van wat niet is.’

– Lao Tzu

Alles komt van niets. Dat betekent dat wanneer we werkelijk iets nieuws willen creëren in ons leven, we eerst terug moeten naar de stilte tussen de noten, het papier onder de woorden en de ruimte waarin onze gedachten verschijnen en verdwijnen.

Een schril contrast met ons dagelijks leven. Een leven waarin we de behoefte voelen om ieder moment van stilte te vullen met een scherm, boek of andere activiteit. We doen er alles aan om het onbekende ‘niets’ te voorkomen. Wellicht bang voor wat er over blijft wanneer onze circulaire, bekende gedachten stoppen. 

Alleen de stilte, of het niets dat we zo zorgvuldig vermijden, vormt in werkelijkheid het fundament van alles wat we kennen.

Ik nodig je uit om de komende dagen wat momenten te pakken om die stilte op te zoeken. Ga op ontdekkingstocht in ‘het niets’ en laat je verrassen door wat eruit voortvloeit.

Liefdevolle groet,

Leroy

Vrijdag 30 augustus 2019 | Masterclass Geïnspireerd Leiderschap

Wanneer je leidt (en leeft) vanuit inspiratie heb je visie: je weet wie je bent en waar je voor staat. Je hebt altijd overzicht, altijd tijd en nooit haast. Je ziet de zaken ‘zoals ze zijn,’ zonder ze in te kleuren. Dit maakt je effectief, optimistisch en vol energie. Hard werken is er nog steeds bij, maar alles in je leven verloopt soepeler en aangenamer.e grootste obstakel naar een leven vol vreugde en vervulling.

Beluister GRATIS een hoofdstuk uit mijn boek.

 

In dit hoofdstuk leer je de DROOM-methode. Een methode waarmee je in slechts 10 minuten per dag een leven vol succes en voldoening creëert. 

Vul je gegevens in en ontvang binnen 10 minuten de link naar het audiobestand EN een samenvatting van 1 pagina.