Wat is waar?

Levenslessen uit een boksfilm

Afgelopen weekend had ik een mannenavondje met mijn vader en mijn broer. We zijn met z’n 3-en naar de Bioscoop geweest voor een marathon van de films Creed I en Creed II.

Creed is een recente spin-off van de Rocky Films uit de jaren 80 en 90. De film vertelt het verhaal van Adonis Creed, een buitenechtelijke zoon van de grote bokser Apollo Creed – de legendarische tegenstander van Rocky. (Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb: no worries, de clou komt zo). 

Omdat Adonis een buitenechtelijk kind is, bokst hij onder de achternaam Johnson. Hij wil namelijk ‘op eigen kracht’ carrière maken als bokser. Halverwege de film komt echter de aap uit de mouw. Overweldigd door emoties bekent hij aan zijn vriendin Bianca dat hij vecht onder de naam Johnson, omdat hij is om bang de reputatie van de naam Creed te schaden.

Prestatiedruk dus!

Bianca stelt hem vervolgens de enige juiste vraag: Wat is waar?

  • Je achternaam is Creed.
  • Je houdt van boksen.
  • Punt!

Dit besef brengt hem weer bij zijn zinnen.

Wat is waar..?

 

…misschien wel de meest krachtige vraag die er is, aangezien we allemaal momenten hebben waarop we overweldigd worden door het leven.

Wat maakt jou boos? Of bang? Of onzeker?
Waar zie je tegenop? Waarvan ervaar je stress?

En wat blijft er van over als je ernaar kijkt? Als je op zoek gaat het deel dat altijd waar is? Ongeacht omstandigheden, achtergronden, perspectieven of meningen. 

Iets om over na te denken deze week.

Liefs,

Leroy

Donderdag 6 juni 2019 | Masterclass Geïnspireerd Leiderschap

Wanneer je leidt (en leeft) vanuit inspiratie heb je visie: je weet wie je bent en waar je voor staat. Je hebt altijd overzicht, altijd tijd en nooit haast. Je ziet de zaken ‘zoals ze zijn,’ zonder ze in te kleuren. Dit maakt je effectief, optimistisch en vol energie. Hard werken is er nog steeds bij, maar alles in je leven verloopt soepeler en aangenamer.e grootste obstakel naar een leven vol vreugde en vervulling.

Diverse data in juni | Workshops Geïnspireerd Coachen

Deze workshop biedt jou als personal trainer of coach de ruimte om je zelfkennis te vergroten. Je doet nieuwe inzichten op over de manier waarop jij de wereld om je heen beleeft. Je zelfvertrouwen stijgt en je ervaart meer helderheid van geest. Hierdoor kun je een diepere connectie creëren met je cliënten, sneller en nog beter reageren op hun signalen en meer positieve impact in hun leven maken.

Beluister GRATIS een hoofdstuk uit mijn boek.

 

In dit hoofdstuk leer je de DROOM-methode. Een methode waarmee je in slechts 10 minuten per dag een leven vol succes en voldoening creëert. 

Vul je gegevens in en ontvang binnen 10 minuten de link naar het audiobestand EN een samenvatting van 1 pagina.