The Circle of Life

Ontdek de sleutel naar een leven met meer flow.

In 1994 bracht Disney één van de meest succesvolle tekenfilms aller tijden uit: “The Lion King”.

Je bent ongetwijfeld bekend met het verhaal van Simba, die in deze film de klassieke ‘reis van de held’ doormaakt: Van zero naar hero. Ik was 11 jaar toen deze film uitkwam en de nieuwe release in 2019 is voor mij puur jeugdsentiment. Maar er is meer. Iedere keer wanneer ik “The circle of life”, het openingsnummer van de film hoor, ervaar ik kippenvel.

Ten tijde van dit schrijven ben ik net terug van zomervakantie. Samen met mijn gezin ben ik er drie weken met de tent op uit getrokken naar o.a. Noord-Portugal (aanrader als je van rust en natuur houdt). Van daaruit zijn we terug omhoog gereden en na een ochtendje toverwater drinken in Lourdes en een paar dagen grotten en kastelen bekijken in de Dordogne eindigden we in Disneyland Parijs. Dit park staat de hele zomer in het teken van The Lion King. Dit betekende onder andere dat er meerdere keren per dag een spectaculaire show plaatsvond, waar de gemiddelde musical een puntje aan kan zuigen.

Die show opent uiteraard met “The circle of life”. Het lied werd live gezongen en ging bij mij (op een positieve manier) door merg en been. De eerste regels van het nummer zijn in het Afrikaans en ik heb geen idee wat ze betekenen, maar toen ik ze hoorde, welde er tranen (van vreugde) op in mijn ogen. Ik had die ochtend mijn hoofd geschoren en ervoer kippenvel tot op mijn schedel.

Het lied schakelt vervolgens over naar het Engels en er ontvouwt zich dan een tekst die op een bepaalde manier de essentie van het leven beschrijft. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste stukken:

“It’s the circle of life.
And it moves us all.
Through despair and hope.
Through faith and love”.

Nu denk je wellicht: ‘Ok, bedankt Leroy. Je bewijst wederom dat je een softie bent, maar wat moet ik hier verder mee?’ Nou, dat zal ik je vertellen 😉 

Er zijn maar weinig dingen die we zeker weten in het leven: Je wordt geboren, je gaat dood en je moet belasting betalen. Toch is er meer. De eerder genoemde vier regels vangen namelijk een Universeel principe: Ritme.

Alles in het universum kent een ritme:

  • De aarde draait rond de zon.
  • De maan draait rond de aarde.
  • Dag en nacht.
  • Eb en vloed.
  • In- en uitademen.
  • Je hartslag…

Als je aan mensen vraagt wat ze willen in het leven, dan is de kans op het antwoord ‘gelukkig zijn’ behoorlijk groot. Nu is geluk een ongrijpbaar containerbegrip en niet iets dat ‘in de toekomst’ bereikt, maar de essentie van het antwoord beschrijft een gevoel:

‘Ik wil me graag gelukkig voelen’.

Dus, lieve lezer: ‘Wil jij jezelf graag (vaak) gelukkig voelen?’
Houd jij je hier actief mee bezig?

Wanneer je beseft dat ritme een Universeel principe is dat op alles van toepassing is, dan zie je namelijk dat het ook geldt voor je gevoelens.

Hoe jij je voelt is onderhevig aan een ritme. Een ritme waar je bewust wat invloed op kunt uitoefenen, maar het is de vraag of dat een zinvol doel is.

Als je begrijpt dat gevoelens komen en gaan zoals je zuurstof in- en uitademt, dan verdwijnt waarschijnlijk de noodzaak om ze altijd te willen beïnvloeden.

Het is niet mogelijk om je altijd goed of gelukkig te voelen. Net zo min als dat het mogelijk is om je altijd slecht of ongelukkig te voelen. Gek genoeg staan we hier meestal niet bij stil. We zijn bang voor onprettige gevoelens, omdat we onbewust denken dat ze niet meer verdwijnen.

Zijn er beslissingen in jouw leven die je NIET neemt, puur en alleen vanuit (deze) angst?
Zo ja, sta je er voor open om jezelf minder bezig te houden met het steeds maar willen beïnvloeden van ‘hoe je je voelt?’

Ik daag je uit om te onderzoeken wat dit voor je doet.

Liefdevolle groet en veel succes,

Leroy

Soulfood in je mailbox?

Laat je gegevens achter en ontvang iedere week een artikel ter inspiratie, om je aan het denken te zetten over je leven en om je een lach of traan te ontlokken.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

Op dit moment staan er geen live evenementen gepland.

Win-win of lose-lose?

Win-win of lose-lose?

“Ik begrijp dat het leven bestaat uit het maken van concessies.” Wow!
Een van mijn taken als coach is om mijn gesprekspartners te wijzen op hun onbewuste aannames. En dit was een behoorlijke aanname…