De beste versie van jezelf?

Stop ermee!

Afgelopen week nam ik deel aan een workshop over online zichtbaarheid voor professionals. Aan het einde van de middag bedankte de organisator van het event iedereen voor hun aanwezigheid. In haar korte speech vatte ze samen dat we uiteindelijk allemaal bezig zijn met het creëren van een gelukkig leven en om ‘een steeds betere versie van onszelf’ te worden.

Een paar jaar geleden zou ik geen aanstoot aan die laatste uitspraak genomen hebben. Sterker nog, er is een grote kans dat ik zelf iets soortgelijks zou zeggen. Vandaag echter niet. Ik merkte zelfs dat het me stoorde, hoewel ik begreep dat de organisator het zei omdat ze oprecht het beste met ons voor had.

Dus wat maakte dat ik me eraan stoorde?

Ik zie inmiddels dat het streven naar ‘een betere versie van jezelf’ een fundamenteel verkeerde aanname in ons (collectieve) denkpatroon is. Het impliceert namelijk dat de huidige versie van jezelf niet goed genoeg is. Het impliceert ook dat je nooit goed genoeg zult zijn.

Betekent dit dat zelfontwikkeling zinloos is? Nee, natuurlijk niet. De intentie achter de ontwikkeling is echter wel bepalend voor de mate van rust en helderheid die je ervaart. 

Ontwikkeling vanuit de intentie om je eigenwaarde te bewijzen, vergroot de kans dat je stressvolle gedachten en een bijbehorend gevoel van druk ervaart. Logisch, want er hangt dan heel wat van af!

Wanneer je beseft dat eigenwaarde niet iets is wat je moet (of kunt) bewijzen, dan verandert de intentie. Het feit dat je bestaat is de bevestiging dat je goed genoeg bent! Als je dit inziet dan start je met ontwikkelen vanuit een nieuwsgierigheid naar je potentieel. Je volgt je verlangens omdat het volgen ervan de lichtjes in je ogen laat branden en niet omdat je verwachtingen hebt van de bestemming.

Je kunt het je niet herinneren, maar de aller- aller- allereerste wedstrijd in je leven heb je gewonnen. Dat is het bewijs dat jij hier hoort te zijn. Nu is het aan jou om je creatieve krachten op de wereld los te laten. Ik heb vertrouwen in je. 

Liefdevolle groet,

Leroy

Vrijdag 1 november 2019 | Masterclass Geïnspireerd Leiderschap

Wanneer je leidt (en leeft) vanuit inspiratie heb je visie: je weet wie je bent en waar je voor staat. Je hebt altijd overzicht, altijd tijd en nooit haast. Je ziet de zaken ‘zoals ze zijn,’ zonder ze in te kleuren. Dit maakt je effectief, optimistisch en vol energie. Hard werken is er nog steeds bij, maar alles in je leven verloopt soepeler en aangenamer.e grootste obstakel naar een leven vol vreugde en vervulling.

The Circle of Life

Het openingsnummer van The Lion King verbergt een universeel principe. In dit artikel lees je welk principe dat is en hoe het sleutel vormt tot een leven met meer flow.

Hoeveel verdien jij?

Welk tarief vraag ik? Hoeveel (salaris) ben ik waard? Wat betaal ik mijn medewerkers? Dit artikel geeft je handvatten om deze vragen te beantwoorden.